4 endrrat e bukura te Profetit alejhi selam

1. Bilali neXhenet

Xhabiri (radijall-llahu anhu) tregon se i Derguari i Allahut (alejhis-salatu ues-selam) ka thene:

Pata nje vegim te Xhenetit, ku pashe gruan e Ebu Talhas. Me pas degjova nje zhurme para meje, dhe c’te shoh, ishte Bilali.

Sahihul Xhami”, hadithi nr. 913

2.Ndermjetesimi

Ummu Habiba (radijall-llahu anha) tregon se i Derguari i Allahut (alejhis-salatu ues-selam) ka thene:

“Pata nje vegim, ku pashe se cfare do te ndodhe me umetin tim (ndjekesit e mi) pas meje, dhe se si do te derdhin gjakun e njeri-tjetrit. Ky eshte nje precedent prej Allahut qe ka ndodhur edhe ne popujt e meparshem. Atehere i kerkova Atij te me lejoje qe te ndermjetesoj per ta (ndjekesit) ne Diten e Gjykimit, dhe Ai pranoi”.

“Sahihul Xhami”, hadithi nr. 918.

Kliko ne linke me poshte per ti lexuar edhe te tjeret!

Kliko edhe ne reklam!

LINK

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.