Zemrat e njerëzve, më së shumti prishen nga gjashte gjëra:

1. Të mëkatuarit me nijet se do të pendohen.

2. Të nxënit dije por nuk punohet me të.

3. E nëse punohet me të, nuk ka sinqeritet.

4. Hanë furnizimin e Allahut dhe nuk falënderojnë.

5. Nuk janë të kënaqur me atë që u ka dhënë Allahu.

6. I varrosin të vdekurit e tyre dhe nuk marrin mësim nga kjo.

(Hasan el-Basri Allahu e mëshiroftë)

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.