Pyetja: A lejohet mbyllja e syve gjatë namazit?

Përgjigje: “Mbyllja e syve gjatë namazit është mekruh (vepër e urryer).

Ajo është në kundërshtim me atë që bënte Profeti (paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të) përveç nëse është me arsye, p.sh. të ketë përpara ndonjë zbukurim në mur apo shtrojë, apo të ketë dritë të fortë, e cila i bie në sy.

Me rëndësi pra, nëse mbyllja e syve bëhet për ndonjë arsye, atëherë nuk prish gjë, përndryshe është e urryer që të bëhet.”

“Kushtet e fesë” Shejkhu i nderuar, Muhamed ibn Salih El-Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!)

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.