Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu ne do ti mbulojmë harxhimet tona:

Mëkati jonë është se jemi konventuar në islam…

Ambasadori i Kosovës në Britaninë e Madhe, Lirim Graiçevci, ka dhënë një intervistë për huffingtonpost, ku ka folur për prejardhjen e popullit shqiptar si dhe për religjionin e shqiptarëve….

Graiçevci ka thënë se shqiptarët para se të sundoheshin nga Osmanët të gjithë kanë qenë të krishterë, shkruan Insajderi….

“Kosova dikur ishte pjesë e Perandorisë Romake, atëherë Perandoria Bizantine dhe më pas pushtoi Osmanët. Kemi qëndruar nën kontrollin e tyre për 500 vjet. Para kësaj, shqiptarët e Kosovës ishin kryesisht të krishterë”, ka deklaruar ai.

Graiçevci më tej ka thënë se me sundimin nga Perandoria Osmane shumica e njerëzve u kthyen në kulturën dhe fenë e saj, ndërsa sipas tij mëkati i vetëm i shqiptarëve është që u konvertuan në Islam..

“Sapo të integrohemi në fushën osmane, shumica e njerëzve u kthyen në kulturën dhe fenë e saj. Kjo ishte mënyra e vetme, ne mund të merrnim pjesë në jetën publike të perandorisë. Është gjithashtu arsyeja pse aleanca me Perandorinë Osmane ishte aq e fortë për ne. Mëkati ynë ishte se ne u bë pjesë e Perandorisë Osmane dhe u konvertuam në Islam”, ka deklaruar Graiçevci

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.