01 Sep 2018

Cilat janë kushtet të cilat duhet t’i plotësojnë muslimanët, që martesa e tyre (niqahu) të jetë në përputhje me normat sheriatike (ligjore) islame? Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut! Përkufizimi i përzgjedhur për familjen në dritën e mësimeve islame është se, “familja është institucioni shoqëror që zhvillohet nga ç...

01 Sep 2018

Ky haxhi Pakistanez grumbulloi pasuri 43 vjet për të kryer haxhin. Shiti tokën që kishte pastaj punoi me pagë aty, pasi që ishte pronar i asaj toke. Vetëm që ti mundësohet që të vij në haxh këtë vit. Ja, i shtrirë në krahun e djathtë, pasi që ia kishte dorëzuar shpirtin Allahut,në vendin më të pastër në botë, vdes në ihrame dhe duke bërë telbijen. Sa përfundim i mirë! Allahu Ekb...

24 Aug 2018

Duaje veten Allahu thotë: “Prandaj, përgëzoji të duruarit, të cilët, kur i godet ndonjë fatkeqësi thonë: “Të Allahut jemi dhe vetëm tek Ai do të kthehemi!.” (Bekare, 155-156.) Ebu Hurejra r.a. tregon se i Dërguari i Allahut alejhi selam ka thënë: “Askush prej jush nuk duhet ta dëshirojë vdekjen, sepse, nëse është mirëbërës, atëherë ai mundet që t’i shtojë veprat e tij të mira dhe, në...

24 Aug 2018

Me lot në sy, Kryeministri i Kanadasë i kishte pritur refugjatët nga Siria. Ai kishte dërguar një aeroplan për t’i marrë ata. Ai iu tha atyre: “Kjo tani është shtëpia juaj”. Deri më tani, 25,000 sirianë janë sjellë në Kanada. Të gjithë kanë marrë lejen e përhershme të qëndrimit në Kanada. A është ky kryeministër, heroi më i ri i botës? Një kryeminister si ky. Allahu e udhezofte ...

24 Aug 2018

Ai nuk i përshëndet vajzat për dore, e fal namazin dhe e mëson Kuranin. Agjëron me agjëruesit dhe shoqërohet me njerëzit e mirë. Ai është djalë i pjekur … po, i ka mundësitë të lidhë lidhje me vajza të shumta, mirëpo ai thjesht nuk donë dhe të gjitha i refuzon! Ka mundësi ta shoqëron cilën do vajzë që i pëlqen, mirëpo me të vërtetë “i frikohet Allahut”. Nuk është ajo që ai nu...

23 Mai 2018

Shumica e banorëve të Zjarrit janë? Shumica e atyre që do të hyjnë në Zjarr nga mesi i besimtarëve në janë gra. Sikurse transmetojnë Buhariu dhe Muslimi nga Ibn Abasi (radiallahu anhu) se Muhamedi (alejhi selam) në hutben (ligjëratën) që e mbajti me rastin e zënies së diellit tha:.. “Unë pashë Zjarrin (Xhehenemin) dhe vërejta se shumica e banorëve të tij ishin gra.” Ebu Seid el Hudr...

23 Mai 2018

Vitin e ardhshëm në qytetin gjerman Krefeld do të fillojë ndërtimi i një xhamie, minarja e së cilës do të jetë e gjatë 38 metra. Autoritetet gjermane në dhjetor të vitit të kaluar dhanë lejen e nevojshme të ndërtimit, ndërkohë që sipas koordinatorit të punimeve për ndërtimin e saj, Erdinc Sezer, lokacioni i xhamisë do të jetë në qendër të qytetit. Në një prononcim për AA, Sezer t...

23 Mai 2018

Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime.. kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu ne do ti mbulojmë harxhimet tona: Për të dëgjuar përgjigjen e kësaj pyetje mund të dëgjoni videon duke klikuar linkun me poshte! Allahu ju shperblefte.. ht...

23 Mai 2018

Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime.. kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu ne do ti mbulojmë harxhimet tona: Për të dëgjuar përgjigjen e kësaj pyetje mund të dëgjoni videon duke klikuar linkun me poshte! Allahu ju shperblefte.. ht...