A e keni ditur se ushqimet më të preferuara të Muhamedit a.s. kanë qenë: “supa, kungulli, buka e elbit, mjaltë dhe besoni apo jo, përsheshi – popara (ushqimi në foto).

Përsheshi është bukë dhe ujë i nxehtë, me shtim të mundshëm të qumështit dhe gjalpit. Për të bërë një përshesh duhet bukë e thatë (që mos të hidhet). Nuk fillonte me ushqimin derisa të fillonte njëherë mikpritësi.

Para ushqimit përmendte emrin e Allahut, hante me dorën e djathtë dhe para vetes. Nëse i binte kafshata e merrte dhe e hante nëse nuk fëlliqej. Nuk pëlqente heshtjen gjatë ushqimit . Asnjëherë nuk e përbuzte ushqimin. Asnjëherë nuk pinte në këmbë dhe gllënjkë, por me tre . Gjithmonë falënderonte atë që e kishte thirrur për në bukë. Pas ushqimit falënderonte Allahun për mirësitë. Pas ngrënies gjithmonë pastronte dhëmbët me misvak

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.