Ibadetin dijetarët e kanë definuar në forma të ndryshme.

Në mesin e tyre është edhe definicioni i njohur dhe gjithpërfshirës i Ibn Tejmijes i cili thotë: Ibadeti është emër i përgjithshëm i çdo gjëje të cilën e don Allahu dhe është i kënaqur me të, prej fjalëve apo veprave, qofshin ato të jashtme apo të brendshme.

Hoxhë Omer Bajrami

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.