Myslimanët që jetojnë në Rrethin Arktik po përjetojnë disa nga kushtet më të vështira për Ramazanin, pasi ata mund të përjetojnë 24 orë rrezet e diellit.

Njerëzit që agjërojnë nuk do të konsumojnë ushqim apo pije, nuk duhet të kryejnë ndonjë aktivitet seksual, që nga lindja e diellit deri në perëndim të diellit, njofton Klan Kosova. Agjërimi përfundon me vaktin e njohur si Iftari.

Rreth 22 për qind e popullsisë së botës, ose 1.6 miliardë njerëz, pritet të bashkohen me respektimin e muajit të shenjtë.

Fushat që përfshijnë Finlandën dhe Suedinë mund të përjetojnë pak ose aspak rreze dielli gjatë muajve të verës.

Një familje ka ndarë përvojat e saj se si përjetojnë Ramazanin në veri të Finlandës, ku dielli perëndon për vetëm 55 minuta. Muhamedi i tha AJ se “Agjërimi fillon në orën 1:35 të mëngjesit dhe përfundon në orën 12:48 në mbrëmje. Kështu (agjërimi) do të jetë 23 orë, 5 minuta’’.

Ai shton tutje se ‘’Miqtë, familja dhe të afërmit që jetojnë në Bangladesh, nuk mund të besojnë se mund ta bëjnë Ramazanin ose agjërimin për më shumë se 20 orë’’.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.