Dobia e Namazit të sabahut.

1.Namazi I sabahut llogaritet me namazin e tërë nates.

2.Kush e fale namazin e sabahut ai është nën mbrojtjen e Allahut.

3.Namazi I sabahut me xhemate nëditen e llogarise do ti behet drite.

Pejgamberi alejhi salatu ue selem thotë:”Kush prej jush fale sabahun dhe ikindien hyn në Xhennet”

“Nuk e djege zjarri atë I cili fale namazin para se të linde dielli(sabahun),dhe para se te perendon”

4.Ai qe nuk zgjohet me e fale namazin e sabahut, është i sanksionuar nga rrizku dhe begatite e Zotit.

Thot ibn Kajimi:”Gjumi I mëngjesit të ndalon nga rrizku, sepse ateherë është koha kur ndahet rrizku”

6.Thot Pejgamberi alejhi selam.:”Dy rekate të sabahut,janë me te dobishme se sa e gjithe e bota dhe çka ka në të”

7.Raporti shkruhet në kohen e sabahut.

Thot Pejgamberi sal-lAllahu alejhi uw sel-lem:Bëhet ndrrimi I melekeve të nates dhe të dites, ato tubohen në kuhen e namazit të sabahut dhe te ikindis, pastaj ngriten ato melek çka ishin naten me ty, dhe I pyet Allahu për gjendjen e tyre, Allahu i din të gjitha kto dhe ipyet: Si i gjetet roberit e Mi? Melekët I thonë: O Zot i kena gjetë duke berë namaz dhe i kena lënë duke berë namaz.

A nuk është një nderë i madhe për ti o besimtar të ngritet emir ytë dhe ti thuhet:O Zot filanin e gjetëm duke u fale dhe e lam duke u fale.

8.RRizku (furnizimi)dhe begatia është për ata qe falin namazin e sabahut me xhemat.

Pejgamberi alejhi salatu ue sel-lem thot: O Zot bekoi at atë cilet zgjohen heret.

[ e huazuar ]

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.