Fëmija që e bëri të qajë Omerin (radijAllahu anhu)

Fëmijëri do të thotë pafajësi. Buzëqeshja e fëmijës nënkupton buzëqeshjen e gjithë njerëzimit, kurse vajtimi i fëmijës shkakton shqetësimin dhe pikëllimin e të gjithë atyre që ndodhen në afërsi të tij. Librat e historisë dhe biografitë regjistrojnë një rast që lidhet me halifin e drejtë, Omer b. el-Hattabin (radijAllahu anhu). Përkatësisht, thuhet se Omeri (radijAllahu anhu), një natë në Medinë e dëgjoi vajin e një fëmije dhe u nis në drejtim të zërit. Kur erdhi te fëmija, iu drejtua nënës së tij:
Lexo artikullin e plote ne linkun me poshte:

LINKU

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.