Jeni vazhdimisht i përgjumur? Do të habiteni se si funksionon lidhja tru – zorrë

Stomaku juaj është i lidhur me trurin përmes një rrjeti të gjerë të sistemeve të instalimeve elektrike dhe të komunikimit dhe është i vetmi “organ” (përveç trurit) që ka sistemin e vet nervor – ENS ose sistemin nervor i zorrëve. Kjo lidhje tru-zorrë në të vërtetë vjen nga të njëjtat inde embrionale si truri i trurit. Dhe akoma është e lidhur me sistemin nervor autonom – nervat simpatike dhe parasimpatike.
Kliko linkun me poshte per ta lexuar te plote

LINK

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.