Koha kur duhet bere dhikri i mengjesit dhe mbremjes:

1. Ne si staf, kemi për qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë informacione dhe dije të dobishme rreth fesë Islame por gjithsesi se kemi edhe harxhime të shumta, kështu që ju lutemi që pasi të dëgjoni apo të lexoni të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këtij teksti sepse ashtu ne do t’i mbulojmë harxhimet tona dhe do të jemi në gjendje të vazhdojmë që të ju sjellim ende informacione me lejen e Allahut azze ue xhel. Allahu ju shpërbleftë me të mira në të dy botët. Pasi të lexoni lajmet tona, shpërndajini edhe me të tjerët që të përfitojmë sëbashku.

Ibn Kajim el Xheuzije (Allahu e meshirofte) thote: Allahu i Lartesuar ka thene:

“Madhëroje Zotin tënd e falënderoje Atë para lindjes së diellit dhe para perëndimit.” Kaf 39.

Kjo e sqaron ate qe eshte permendur ne hadithe: Kush thote ne mengjes dhe ne mbremje keshtu…apo ashtu…qellimi eshte:

Para lindjes se diellit dhe para perendimit te tij. Pikerisht koha mes sabahut dhe lindjes se diellit dhe ikindise dhe perendimit te diellit.

Ne nje ajet tjeter Allahu i Madheruar thote: “Lartësoje Zotin tënd me falënderim, në mbrëmje dhe mëngjes!” Gafir 55.

Me mengjesin eshte per qellim fillimi i dites ndersa me mbremje fundi i saj dhe se keto dhikre kohen e kane pas namazit te sabahut si dhe pas namazit te ikindise.

[Uabilu es Sajib fq 200, per me teper shih edhe librin el Edhker te imam Neveviut 3/74,75,100].

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.