Martesa e hershme në Islam!
ADMIN FEBRUARY 11, 2018 0 COMMENTS

Per martesen e hershme ka argumente te permendura ne hadithet e profetit muhamed Alejhi selam dhe ne kur’anin famlart.
Nëse një femer e re dhe një djal I ri martohen te ri ketu ka shum mirsi duke filluar nga: Me martesen dhe martesen e hershme mbron gjysen e fes,me martesen e hershme një vajz e ruan një djal nga zinaja ( inoraliteti) dhe një djal qe martohet I ri e ruan një vajz nga zinaja(imiraliteti),me martesen e re I gezon vajza prindërit dhe djali prindërit,me martesen e hershme i ngjet vetes krah me heret pra (femiet I ke me te hershem) e qe I bie mund të gjinden bash ne moshen kur një bab ka nevoj për ndihmen e dikujt,me martesen e hershme mbron nderin tend,me martesen e hershme ki begati…

Kur ALL-LLAHU XHELESHANUHU e qoj shejtanin e mallkuar te flas me profetin muhamed Alejhi selam dhe I tha: O iblis shko dhe flit me muhamedin Alejhi selam dhe nese e genjen pasha madherin time do te bëj hi e pluhur. E pastaj shejtani (ibilisi baba I gjith shejtanve) e shkoj te profeti alejhi selam si shkurt dhe e pyeti profeti alejhi selam qfar te pengon ty? Iblisi I mallkuar: tha me pengon martesa e hershme e dy te rinjve, pejgamberi alejhi selam tha e qfar te bën te lumtur ty o I mallkuar? Iblisi I mallkuar tha: Mua me bën te lumtur kur dy te rinj nuk martohen ne rini dhe e shtyjn martesen dhe bejn Zina (imoralitet) une ke ta njerez i puthi ne mes dy syve estagfirullah. Per ket hadith ka argument.
Transmeton (Buhariu)

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.