E mbani mend 6-vjeçarin Abdulbasit Taan Al-Satouf, që bërtiste “më merr babi, më merr!”, teksa qëndronte i shtrirë në tokë me gjymtyrë të këputur? Video e tij u shpërnda në muajin shkurt në të gjithë botën, dhe ishte ndër dëshmitë më të dhimbshme të luftës në Siri. Por sot, pas 7 muajsh i mituri ka nisur të bëjë hapat e parë. Organizata humanitare turke IHH dhe Qendra e Kuvajtit për Protetikë të teknologjisë së lartë e ndihmuan 6-vjeçarin me pajisje ndihmëse protetike të printuara në 3D.Humbja e gjymtyrëve është një nga momentet më dramatike, sidomos për fëmijët, të cilat për fat të keq,

janë pamje jo të rralla gjatë bombardimeve të regjimit të Asadit, gjatë luftës në Siri.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.