Muhammed alejhi selam në moshën 12 vjeçare, u habit. Sepse shenjat që ai pa vërtetuan se ai do të ishte Profeti i fundit!

Argumentet rreth profecisë së profetit Muhammed alejhi selam, janë të shumta! Ardhja e profetit të fundit, është shënuar edhe në librat e shenjtë. Njerzit të cilët, ishin dijetarë dhe ishin njohur nga afër me këto shkrime e dinin shumë mirë se do të vinte profeti i fundit por nuk e dinin saktësisht se nga cili popuj do të diltë i Dërguari i fundit i All-llahut! Një prej argumenteve të shumta që vërtetojnë profecinë e Profetit Muhammed Alejhi Selam, është dhe njohja e shenjave të tij nga prifti Behira! Kur Profeti Muhammed [ sal-lAll-llahu alejhi ue sel-lem] mbushi dymbëdhjetë vjet, Ebu Talibi (xhaxhai i Profetit alejhi selam) e mori me vete në një udhëtim tregetie për në Sham.

Gjatë këtij udhëtimi ata ndaluan në Basër ( qytet i rëndësishëm tregëtar). Në këtë qytet jetone edhe një prit me emrin Behira ndersa emri i tij i vërtetë ishte:

Klikoni ne link me poshte, per ta lexuar te gjithe artikullin:

KLIKO KETU

Asgje nuk te kushton ty, kliko ne reklam per ne!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.