Pyetja:
A lejohet që namazi të falet në aeroplan dhe si duhet të kryhet ai pasi që ne jemi të ulur dhe nuk e dijmë drejtimin e Kibles?

Pergjigja:
Drejtimi patjetër duhet të jetë kah Kibla ose në drejtim të këndit të Qabes, ndërsa një gjë e tillë është e lehtë. Shumë lehtë mund të njohtohesh me momentet se kur aeroplani është në drejtim të Qabes duke u konsultuar me kapitenin e tij.

Nuk ka pengesë që namazi të falet ulur në rastet kur qëndrimi në këmbë nuk është i mundur siç është rasti në fjalë. Por, duhet të jemi në drejtim të Kibles.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.