Duke gërmuar me lopata përplot baltë për të gjetur minerale të çmuara me duart e tyre të zhveshura, minatorët këtu përdorin metoda primitive për të nxjerrë koltan – një përçues magjik që fuqizon iPhone-in tuaj, Samsung Galaxy-in tuaj dhe celularët tjerë.
Të mbuluar nga koka deri në këmbë me baltë, qindra punëtorë kalojnë 12 orë në ditë duke gërmuar këtë mineral, skena këto që të kujtojnë shekullin e 19-të.

Lopatat e burrave të fuqishëm gërmojnë thellë nëpër kodra për të nxjerrë depozita të çmuara natyrore, të cilat mundësojnë që bota teknologjike e imellave, rrjeteve sociale dhe internetit të funksionojë.

Duke mbushur thasët e orizit me këtë material, punëtorët më pas bartin thasët mbi supet dhe kokat e tyre në një metodë primitive për në një pritë primitive me gurë dhe rërë, aty ku kalon uji.

kliko ne linke me poshte per te lexuar me shume:

LINK

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.