Mendohet se mus’hafi më i vjetër në botë është ai i Osmanit radijAllahu anhu Rrjedh nga shekulli VII dhe supozohet se e ka shkruar vetë hazreti Osmani r.a.. Gjithashtu mendohet se pas vdekjes së Osmanit r.a., halifi i IV, Aliu radijAllahu anhu e dërgoi këtë mus’haf në qytetin Kufe në Irak. Aty qëndroi rreth 700 vjet, kur Timurlenko, pushtuesi i Azisë Qendrore, e gjeti këtë kopje dhe e mori me vete në shtëpi. Tek ai qëndroi rreth …
Lexoje te plote ne linkun me poshte

Kliko ketu > LINK

Nuk ju kushton asgje juve, klikoni ne rekalm per ne:

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.