Njehere nje person duke biseduar me nje njeri te moshuar e pyeti: “Kam kaluar tere jeten duke pyetur veten time se perse femrat qajne, a mos valle e dine ti arsyen o plak i urte?” Plaku buzeqeshi dhe i tha: “Kur femra u krijua, ajo u krijua ne menyre te vecante. Allahu krijoi shpatullat e saj aq te fuqishme sa mund te bartin peshen e botes, dhe njekohesisht ne ato shpatulla mund te gjesh ngrohtesi dhe dashuri. Ajo e ka fuqine te lind nje femije dhe te vuaj nate te gjata pa gjume duke u brengosur per te, ajo e ka nje fuqi qe i mundeson asaj te vazhdoj pikerisht aty ku meshkujt do te hiqnin dore. Ajo e ka fuqine qe te kujdeset per familjen ne semundje dhe ne kohe te veshtira dhe asnjehere te mos ankohet.

Por mbi te gjitha, Allahu i dha asaj lote qe ti derdhe sa here qe te kete nevoje. Eshte loti i saj, eshte vecanerisht i saj per ta derdhur, pikerisht ai lot tregon se sa e fuqishme eshte ajo. Ajo nuk ka nevoje per nje arsye, nuk ka nevoje per nje spjegim, eshte loti i saj.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.