Tetova, qyteti me përqindjen më të madhe të popullsisë muslimane në Maqedoni, ka mungesë hapsirash ku besimtarët ti kryejnë ritualet e veta. Gjatë ditëve të premte kur besimtarët musliman bëjnë faljen e namazit të Xhumasë xhamitë janë të stërmbushura dhe qytetarët janë të detyruar që të falen në oboret e xhamive dhe parqet përreth. Problemi bëhet më i madh kur koha është me shi ose borrë që ua pamundëson besimtarëve faljen e namazit. Besimtarët musliman dhe Myftinia e Tetovës kanë bërë kërkesa të shumta për dhënie të lejes dhe hapsirave për ndërtimin e një xhamie në qendër të Tetovës por që nuk janë përfillur nga institucionet.

Klikoni ne reklam per ne:

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.