Përcillet nga Ebu Katade se Profeti salAllahu alejhi ue selem ka thënë:
” Kur ndonjë nga ju të pije nuk duhet të fryje në enë, kur të shkoje në banje të mos e preke organin e tij me të djathtën dhe as të pastrohet me të djathtën.”

Buhariu

Dobitë:

1. Ndalimi i fryerjes apo frymemarrjes në enen qe pihet.
2. Ndalimi i prekjes se organit gjenital me doren e djathtë.
3. Ndalimi i pastrimit të jashteqitjes se holle apo te trashe me doren e djathtë.
4. Ana e djathtë është me e mirë se e majta
5. Qellimi me ndalimin është gjykimi mekruh, pra i papëlqyer.
6. Kjo fe ka përfshire cdo gjë edhe edukaten në banje.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.