Ebu Hurejra trasmeton:Profetit alejhi selam i thane: “O i Derguari i Allahut! Nje grua ngrihet e falet naten (namaz nate) dhe agjeron gjate dites dhe jep sadaka shume, por i lendon komshinjte e saj me gjuhen e saj.” Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem tha: “Ska hajr ne te. Ajo eshte prej banoreve te Zjarrit.”
Thane: “Filania (tjeter person) fal vetem namazet farze, e jep sadaka shume pak dhe nuk i ben dem askujt.”

Profeti alejhi selam tha: “Ajo eshte prej banoreve te Xhennetit.”
Trasmeton Ahmedi, Bezari, Hakimi dhe Ibn Hibbani ne Sahihun e tij.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.