03 Mrz 2021

Ministria Saudite e shëndetësisë njoftoi të martën se vaksinimi kundër virusit korona do të jetë kushti kryesor për haxhillëkun e këtij viti. Ministri i Shëndetësisë, Tawfig al-Rabiah, pas takimit me zyrtarët e Ministrisë ka thënë se kushdo që dëshiron të kryejë haxhillëkun, është i detyruar të vaksinohet kundër COVID-19 si një kusht parësor për pjesëmarrje në pelegrinazhin që realizo...

03 Mrz 2021

Mësojeni edukimin, sepse: nëse jeni të pasur, do të ju shtohet respekti; nëse jeni të mesëm në pasuri, do të jeni me moshatarët tuaj e nëse jeni të varfër, do të jetoni me edukatën tuaj. 3. Mirësjellja me vëllezërit 21. E ke për obligim të jesh i sjellshëm më vëllezërit, t'i nderosh, të ndërveprosh në mënyrën më të mirë me ta, ngase ata janë më të afërmit pas prindërve, ata duan pë...

03 Mrz 2021

Njerëzit vdesin çdo ditë. Të vdesësh është ligj hyjnor i Allahut. Dikush shijon më shumë nga të mirat e të këqijat e kësaj bote, dikush më pak, e dikush aspak fare. Vitet, muajt, ditët, orët, sekondat janë të numëruara për secilin. Asnjë frymëmarrje më shumë ose më pak. Allahu i Lartësuar në Kuranin fisnik thotë: “Secili njeri do ta shijoj vdekjen, e shpërblimet tuaja u plotësohen Dit...

03 Mrz 2021

Një njeri kishte parë ëndërr duke ikur nga luani. Njeriu u ngjit në një pemë dhe u ul në një degë. Duke shikuar poshtë e pa luanin duke e pritur. Pastaj vërejti dy minj të mëdhenj duke e brejtur degën ku ishte ulur. Njëri mi ishte i zi e tjetri i bardhë. Dukej sikur dega së shpejti do të bie në tokë. Njeriu i frikësuar përsëri shikoi poshtë dhe pa një gjarpër të zi me gojë të hapur dh...

03 Mrz 2021

Ishte muaji tetor. Moti kishte ndryshuar ndjeshëm. Frynte një erë e ftohtë dhe e mprehtë. Tariku bashkë me gjyshin e tij kishin dalë për shetitje. Një njeriut, i cili ecte para tyre, i ranë disa të holla nga xhepi. Disa njerëz të cilët e vërejtën këtë, në përpjekje për t’ia tërhequr vëmendjen filluan të bërtisnin: "Alo..., shiko! Hej, ti, kthehu!”. Njeriu pa i vërejtur vazhdoi rrugën....

02 Mrz 2021

Në Medine ishte një njeri me emrin Faruk. Si gjithë të rinjtë tjerë kishte siguruar pakë të holla edhe ishte martuar. Gjatë martesës i kishte lindur një djalë.Shkonte mirë me bashkëshorten e tij, duheshin për hirë të Krijuesit të Gjithësisë. Kur djali i tij ishte në moshë të vogël Farukut iu desht të nisej në një udhëtim, një udhëtim të gjatë sepse distanca ishte shumë e madhe. Ishte një...

02 Mrz 2021

Ajo ishte nënë. Dhe sikur të gjitha nënat, ajo e donte shumë fëmijën e saj. Por, ai ishte djalë, i lindur në një kohë kur fëmijëve meshkuj nuk u lejohej të jetonin. Emri i tij ishte Musa a.s.. Edhe nëna e tij, gjithashtu u përball me tmerrin e një tirani të madh, Faraonit.Nga frika se një ditë do të mundej, Faraoni urdhëroi ushtarët e tij të vrisnin secilin fëmij mashkull të lindur nga p...

02 Mrz 2021

Thuhet se një ditë xhuma, Hamid Ellefaf ishte përgatitur të shkonte në xhami që ta falë namazin e xhumasë, por i preokupuar me disa punë, u gjet në dilemë si të veproj. Gomari i kishte humbur, miell i kishte mbetur në mulli dhe atë ditë ishte radha e tij ta ujit tokën me ujë nga lumi. Filloi të mendoj: - Nëse shkoj në xhami, do t’i humbas të gjitha këto punë. Pastaj tha me vete: - Pun...

02 Mrz 2021

E pyet nxënësi mësuesin:- Ju jeni i mençur, gjithmonë ju shoh të disponuar, e kurrë të zemëruar ... Më ndihmoni që edhe unë të bëhem si ju.Mësuesi u pajtua dhe kërkoi nga nxënësi t’ia sjell një patate dhe një qese transparente. - Kur të zemërohesh në dikë dhe zemërimin tënd mundohesh ta fshehësh, merre një patate, në njërën anë të patates shkruaje emrin tënd ndërsa në anë tjetër emrin e ...

02 Mrz 2021

Ja vlen për ta lexuar...I kërkoi shokut disa të holla borxh por cfarë ndodhi në fakt…. Tregon një vëlla musliman:E mora në telefon një vëlla dhe i kërkova disa të holla borxh (300 gini-valutë egjiptiane), kisha shumë nevojë dhe ishte shumë urgjente. Vëllau ma ktheu: më prit nja gjysëm ore dhe do të jap përgjigje.Pas gjysëm ore e thërras në celular, ja, vëllau kishte fikur celularin e tij...